www.praktijk-kjp.nl
Email: info@praktijk-kjp.nl
Mobiel: 06-34747441

Praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie

Marielle Schilperoort

Gz-psycholoog, kind&jeugd

Praktijk
Ik bied psychologisch onderzoek en behandeling aan kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar. Kinderen en jongeren en hun ouders/verzorgers kunnen bij mij terecht met uiteenlopende vragen of klachten. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • angstklachten
  • weinig zelfvertrouwen, faalangst
  • somber voelen
  • dwangklachten
  • gedragsproblemen (o.a. snel boos worden)
  • opvoedingsproblemen
  • echtscheiding, rouw
  • traumatische ervaringen

Er wordt zowel individuele behandeling (o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR), groepsbehandeling als ouderbegeleiding gegeven. Op mijn website kunt u hier meer over lezen. Neem gerust contact met mij op als u twijfelt of ik u of uw kind kan helpen.   

Aanmelden
Wanneer u uw kind wilt aanmelden of wilt overleggen of u bij mij aan het juiste adres bent, kunt u telefonisch contact opnemen op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur (06-34747441). Als ik niet in de gelegenheid ben om de telefoon te beantwoorden, laat dan een boodschap achter. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk, in ieder geval binnen 2 werkdagen, terug. U kunt mij ook mailen of een aanmelding doen via het contactformulier op mijn website www.praktijk-kjp.nl.

Kosten en vergoedingen
De praktijk biedt zorg in de Generalistische Basis-GGZ (GB-GGZ). De GB-GGZ voorziet in snelle en effectieve hulp aan kinderen en jongeren die geen langdurig traject nodig hebben (5-12 gesprekken). Vanaf 1 januari 2015 wordt de vergoeding van psychologische behandeling aan kinderen en jeugdigen door de gemeente gefinancierd. Leiden (en de meeste omliggende gemeenten) valt onder de regio Holland-Rijnland, waar ik een contract mee heb. Wanneer u een verwijzing van de huisarts, jeugdarts of een Jeugd- en Gezinsteam (JGT) hebt, wordt de behandeling volledig vergoed.

Meer informatie
Voor uitgebreidere informatie verwijs ik u naar mijn website www.praktijk-kjp.nl.