Lactatiekundigen IBCLC / borstvoedingspecialisten

M. Wapenaar

Praktijk (in 't kort):
Er is lang gedacht dat het niet uitmaakte of een baby met moedermelk of met kunstvoeding werd grootgebracht. Dankzij uitgebreid onderzoek is bekend dat borstvoeding wel degelijk verschilt van kunstvoeding. Borstvoeding is de beste voeding voor een baby: optimale groei en ontwikkeling, verminderde kans op diarree, luchtweginfectie , middenoorontsteking en urineweginfecties. De samenstelling en de beschermende eigenschappen van moedermelk spelen een belangrijke rol bij opbouw van het immuunsysteem en de groei van hersenen en zenuwstelsel van de baby.
Borstvoeding geven kan bijna als vanzelf gaan. Helaas kan het ook gepaard gaan met problemen. Een goede voorbereiding in de zwangerschap helpt om tijdig problemen te herkennen en te weten hoe die op te lossen zijn. U kunt uitgebreid en deskundig geïnformeerd worden in persoonlijke consulten.
Ondanks advies en hulp van andere zorgverleners bij borstvoedingsproblemen kan professionele begeleiding en adequate zorg van een lactatiekundige noodzakelijk zijn. Lactatiekundigen IBCLC zijn opgeleid om deskundig te adviseren over borstvoeding.

Contact
U kunt zonder meer zelf contact met ons opnemen voor een afspraak.
Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 9 en 11.30 uur op telefoonnummer 071 -5281196.
Voor (dringende) vragen ’s middags en in het weekend zijn wij telefonisch bereikbaar.

Spreekuur op afspraak
Consulten, zowel bij u thuis als op de praktijk, gaan op afspraak.
Onze spreekuuradressen zijn Gezondheidscentrum Vondellaan Vondellaan 35 Ae Leiden en op donderdag tevens in Verloskundig Centrum De Poort, poortgebouw zuid (op het terrein van het LUMC) Rijnsburgerweg 10 Leiden.

Voor nadere informatie: www.lactatiekundigepraktijkleiden.com